Sepideh

Regisseur
Berit Madsen
Jaar
2013
Duur
1u30
Cast
Anousheh Ansari, Hadi Hooshyar, Mohammad Hooshyar

Boek deze film

In een afgelegen Iraans gehucht zijn de fonkelende sterren aan het fi rmament zowat het enige wat Sepideh, een dromerig en half verweesd tienermeisje, staande houdt. Met Anousheh Ansari, de eerste Iraanse in de ruimte als grote voorbeeld, schrijft ze zich in voor een wetenschapswedstrijd, waarvan de winnaar een studiebeurs aangeboden krijgt door de universiteit. Toch kan haar enthousiasme niet bij iedereen op evenveel bijval rekenen en zeker wanneer ze op het punt staat uitgehuwelijkt te worden, krijgt haar geestdrift nog een extra deuk. Zal Sepideh erin slagen om trouw te blijven aan haar toekomstdroom?

FOTO'S

Pers

"Aanstekelijk portret van een meisje dat alles op alles zet om haar grote droom te verwezenlijken... Fantastisch. Aan het slot snak je naar een vervolg." (Trouw)

"Aangrijpend debuut... Sepideh is met haar stralende gezicht en vastberadenheid een innemend hoofdpersonage." (De Volkskrant)

DETAILS
Producent: Stefan Frost, Henrik Underbjerg / Radiator Film ApS
Scenario: Berit Madsen
Muziek: Niklas Schak, Tin Soheili
Gesproken taal: Engels, Persisch
Deelname festivals: Selecties voor IDFA, Sheffield Documentary Film Festival, Sundance Film Festival, Göteborg Film Festival etc.
Prijzen: Selecties voor IDFA, Sheffield Documentary Film Festival, Sundance Film Festival, Göteborg Film Festival etc.
Releasedatum: 12 november 2014

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

LINKS & DOWNLOADS
Homepage