No Man Is An Island

Regisseur
Tim De Keersmaecker
Jaar
2015
Duur
1u20

Boek deze film

- Een toekomst is meer dan een dak boven je hoofd.

Omar is een 21-jarige vluchteling uit Tunesië. Net zoals zoveel andere vluchtelingen, verliet hij Tunesië in 2011, tijdens de Arabische lente, in een gammele boot en strandde hij op de kust van Lampedusa. Omar heeft het geluk opgevangen te worden door de lokale arts die de aangespoelde vluchtelingen de eerste zorgen geeft. In diezelfde periode bereikt ook de 16-jarige Adam uit Ghana het eiland. Hij wordt opgevangen door een hoteluitbater en werkt in het hotel als hulpje. Beide jongens hebben geluk gehad. Of toch niet?

In 'No Man is an Island' worden de pogingen tot steun en integratie gekristalliseerd via twee unieke adoptieverhalen. De zoektocht naar geluk van zowel de eilandbewoners als de nieuwkomers nuanceert op diepgaande manier het huidige discours rond de opvang van vluchtelingen.

FOTO'S

Pers

"De Keersmaecker dringt zonder grote woorden door tot de kern van de zaak. Hij vertelt het verhaal van zijn centrale figuren tussen de regels, via rake observaties van hun dagelijks leven. De weinige keren dat Omar en Adam toch hun ziel uitstorten, snijden diep." - Ruben Nollet, De Tijd

"Er zijn de voorbije jaren talloze reportages gemaakt over Lampedusa. Deze is een oprechte aanvulling omdat De Keersmaecker zijn onderwerpen respectvol behandelt en voorbij de statistieken kijkt." (De Standaard)

"No Man is an Island vind ik een bijzonder interessante, eerlijke en confronterende docu over een brandend contemporain onderwerp." -debeterefilm.be

DETAILS
Producent: Emmy Oost / Cassette for timescapes
Scenario: Tim De Keersmaecker, Anna Luyten
Muziek: Raphael Absolonne, Mathieu Vandekerckhove
Gesproken taal: Akan, Arabisch, Italiaans
Prijzen: DOCVILLE 2016 (Officiële Selectie)
Releasedatum: 01 december 2015

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

Nieuws

13 november 2015 - Een nieuwe titel in de Dalton catalogus. 'No man is an island' van Tim De Keersmaecker gaat op 1 december in première, i.s.m. Docpoppies.