The Wolfpack

Regisseur
Crystal Moselle
Jaar
2015
Duur
1u29

Boek deze film

Jarenlang worden zes broers, hun zus en hun moeder gegijzeld door hun tirannieke vader in een klein appartement in het hartje van New York. Hun enige contact met de buitenwereld is de televisie en een dvd-collectie. Om de tijd te doden kijken de broers films, veel films. De opgroeiende broers leren de wereld kennen door middel van de verhalen en de werkelijkheid van de films die ze zien.
Ze schrijven scènes uit en spelen hun favoriete scènes na. Ze komen tot wonderbaarlijke ensceneringen uit Reservoir Dogs, The Nightmare Before Christmas en The Dark Knight in zelfgemaakte kostuums en decors. Wanneer hun vader op een dag de deur vergeet af sluiten, sluipt één van hen ongezien naar buiten. Voor de broers het begin van een nieuw tijdperk in hun leven. Regisseur Crystal Moselle leert de jongens kennen op straat wanneer ze als The Wolfpack gemaskerd en verkleed New York verkennen: zes schuchtere jongens met lang zwart haar, zonnebrillen en identieke kleding. Langzaam maar zeker leert ze de jongens beter kennen en ontrafelt ze het geheim achter hun vreemde opvoeding.
Een bizarre maar optimistische film over de kracht van de verbeelding die dit jaar tijdens het Sundance filmfestival werd bekroond met de Grote Juryprijs voor Beste Documentaire en sinds de succesvolle bioscooprelease in de VS veel gespreksstof binnen en buiten de media heeft opgeleverd.

FOTO'S

Pers

"Even fascinerend als schokkend" **** - De Standaard

"Wat een verhaal - Verbijsterend" - brusselnieuws.be

"De plot is te gek om te bedenken." - Filmmagie

“De filmopnames van de broers, die jaren bestreken, werden omgetoverd tot
een gestroomlijnde 84 minuten durende kroniek over liefde en veerkracht.” - De Morgen

"Once you've met these kids, you won't forget them." - Rolling Stone

"One of the most incredible docs i've seen anywhere. Has to be seen to be believed." - Peter Howell, Toronto Star

"Altogether fascinating" ***** - The Guardian

DETAILS
Producent: Izabella Tzenkova, Crystal Moselle, Alex Orlovsky /
Muziek: Danny Bensi, Saunder Jurriaans, Aska Matsumiya
Gesproken taal:
Releasedatum: 10 februari 2016

Vertoningen

Voor info en boekingen contacteer Dalton Distribution.

Nieuws

9/12/2015 - Het jaar loopt op z'n einde al plant Dalton heel wat nieuwe releases, met 2016 in zicht. 'The Wolfpack' is de eerste in alweer een lange rij nieuwe titels!