We Come as Friends

Regisseur
Hubert Sauper
Jaar
2014
Duur
1u50

Boek deze film

Een zinderende en overweldigende documentaire over de globalisering in een mythisch aandoend land, Zuid-Soedan.

Oscargenomineerde filmmaker Hubert Sauper ging op onderzoek met een piepklein vliegtuigje en registreert onthutsende verhalen, die je soms van je stoel doen vallen.

Met een onooglijk zelfgebouwd vliegtuigje dringt filmmaker Hubert Sauper (‘Darwin’s Nightmare’) binnen in Zuid-Soedan. Een redelijk onbekend land dat er uitziet als een mix van ‘Out of Africa’ en een Tarzan film. De decennialange burgeroorlog heeft elke modernisering tegengehouden. Door het gebrek aan wegen verplaats je je met een vliegtuigje en de stammen wonen in hutten van leem en stro. Zuid-Soedan is een nog onontgonnen planeet voor kapitalistische ontdekkingsreizigers: een ongerept gebied vol grondstoffen en oneindige vruchtbare grond, met ‘onwetende’ locals als enige belemmering.

In deze arena lijkt alles op bijna surreële wijze samen te komen. Analfabete krijgers die decennialang hun geboortegrond hebben verdedigd, ondertekenen contracten waarmee ze die voor altijd kwijt zijn. Chinezen bouwen glanzende high-tech compounds voor de oliewinning en dumpen al hun afval gewoon meteen buiten het hek. Lokale politici die hun land de modernisering in willen jagen en buitenlandse ondernemers, politici en missionarissen die ze daar graag bij willen ‘helpen’. Hier is economische globalisering in al zijn naaktheid en rauwheid te zien en te proeven. Sauper kreeg voor zijn vorige onthutsende documentaire “Darwin’s Nightmare” een Oscarnominatie en ook ‘We Come as Friends’ viel reeds in de prijzen op het Filmfestival van Berlijn en Sundance Filmfestival.

FOTO'S

Pers

"A masterfully composed and suitably outraged look at the neocolonialist exploitation of south Sudan" - Variety

DETAILS
Producent: / Hubert Sauper, Gabriele Kranzelbinder
Gesproken taal: Arabisch, Chinees, Engels
Prijzen: Sundance Film Festival 2014, Officiële selectie
Releasedatum: 01 juni 2016

Vertoningen

'We come as friends' is vanaf 1 juni beschikbaar voor vertoningen.
- Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.

Nieuws

APRIL 2016 | 'We Come as Friends' is geselecteerd voor DOCVILLE in de reeks 'Festival Favorieten'. De film gaat er op 6 mei in première.