We Margiela

Regisseur
mint film office
Jaar
2017
Duur
1u39

Boek deze film

In 1988 begint de Belgische modeontwerper Martin Margiela samen met zijn zakelijke partner Jenny Meirens, Maison Martin Margiela. De ontwerpen vallen op door creativiteit, lef en visie. Toen door het wereldwijde succes Maison Margiela uitgroeide tot een groot modehuis, besloten de twee oprichters om uit het bedrijf te stappen en in de anonimiteit te verdwijnen. Werknemers en fans bleven verweesd achter. Een film over mode maar ook over integriteit en het lef om radicale keuzes te maken.

In We Margiela praten Meirens en leden van het creatieve team openlijk over de creatieve processen, de aanpak en de bijzondere filosofie van het huis. Diepgaande interviews en uniek archiefmateriaal geven een fascinerend beeld van het ontstaan en de uiteindelijke verkoop van dit gesloten en mysterieuze huis. Ondanks het feit dat de ontwerper en het team in complete anonimiteit werkten, wist modehuis Maison Martin Margiela uit te groeien tot een van de meest bekende, radicale en invloedrijke modehuizen van de twintigste eeuw.

De filmmakers gaan op zoek naar de impact van het werk van Margiela op de huidige modewereld. De unieke innovaties van het modehuis – zoals anonimiteit, hergebruik, het ‘wij’ versus het ‘ik’ – zijn voor veel creatieve makers nog steeds centrale concepten. In de film komt naar voren dat veel iconische beelden en inzichten van het modehuis tot stand kwamen door toeval en intuïtie, niet door vooropgezette plannen. Het modehuis werd geleid door een sterk ‘gut feeling’ en een groot plezier in het nemen van creatieve risico’s.

FOTO'S

Pers

‘Raising questions of originality, authorship, and authenticity, We Margiela is a brilliant, intimate look at one of fashion’s most fabled houses.’ – Dazed and Confused Magazine

'Overzichtelijke en persoonlijke ode aan de creativiteit en toewijding van het modecollectief.' - Filmmagie

'De film exploreert de stempel die het [label] onmiskenbaar heeft gedrukt op het modelandschap.' - Vice Magazine

'Een absolute aanrader' - Selectief

DETAILS
Producent: / mint film office
Gesproken taal: Engels, Nederlands
Releasedatum: 25 oktober 2017

Vertoningen

De film speelt vanaf 25 oktober in de zalen.

Vanaf 25/10 - Cinema ZED-STUK (Leuven)
Vanaf 25/10 - Sphinx Cinema (Gent)
Vanaf 25/10 - Cartoon's Cinema (Antwerpen)
Vanaf 25/10 - Cinema Lumière (Brugge)

31/10 - BOZAR (Brussel)

25/11 - C-Mine (Genk)

LINKS & DOWNLOADS
Website