Bring it to the People - The Film about the Brussels Jazz Orchestra

Regisseur
Guy Fellemans
Jaar
2019
Duur
1u25

Boek deze film

Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz.


Het Brussels Jazz Orchestra bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit. De essentie van het BJO schuilt in de mix van professionaliteit, speelplezier en vriendschap.

Bring it to the People: the Film about the Brussels Jazz Orchestra geeft een unieke en intieme inkijk in de werking van het wereldbefaamde jazzorkest.

FOTO'S

Pers

"Gedurende drie jaar (!) volgde regisseur Guy Fellemans in hun spoor, een huzarenwerk. De echte kamikazestunt was echter de montage. En die is over heel de lijn cum laude geslaagd. (..) [De muziek] s de voornaamste reden waarom je deze film in optimale omstandigheden moet gaan bekijken. Op die manier krijg je het gevoel dat je beurtelings met de muzikanten in de kleedkamer zit of vooraan in een concertzaal." - Jazz'halo

DETAILS
Producent: ism CANVAS / Bulletproof Cupid
Gesproken taal: Engels, Frans, Nederlands
Releasedatum: 22 januari 2020

Vertoningen

Vanaf 22 januari in de zalen

12/1 - Wereldpremière @ Brussels Jazz Festival in Flagey (Brussel)

Vanaf 15/1 - Flagey Cinema - Brussel
Vanaf 22/1 - Sphinx Cinema - Gent

20/1/2020 - Cinema Churchill - Liège - met een inleiding door Jean-Pol Schroeder
24/1/2020 - CC De Westrand
4/2/2020 - Filmhuis Mechelen
7/2/2020 - GC Het Huys
17/2/2020 - Filmhuis Mechelen - in aanwezigheid van Frank Vaganée

19-29/3/2020 - Cinema ZED (Leuven)

LINKS & DOWNLOADS
Facebook