Nieuwe tieten

Regisseur
Sacha Polak
Jaar
2013
Duur
1u08

Boek deze film

Filmmaakster Sacha Polak is draagster van het erfelijk kanker-gen BRCA1 en heeft daarmee een sterk verhoogde kans op borstkanker en eierstokkanker. Haar moeder overleed op 29-jarige leeftijd aan borstkanker, toen Sacha nog geen jaar oud was. Al jaren weet Sacha dat zij draagster is van het gen, maar twijfelt ze wat ze moet doen. Moet zij haar borsten preventief laten verwijderen om zo de kans op borstkanker te verkleinen? Of laat ze haar borsten misschien wel voor niets weghalen en ontdoet zij zich hiermee van haar vrouwelijkheid?

Sacha besluit een film te maken van haar zoektocht en het resultaat is 'Nieuwe tieten', een documentaire waarin ze op zoek gaat naar wat de mogelijkheden voor haar zijn. Wat is er allemaal mogelijk qua protheses en implantaten? Wat zijn de ervaringen van andere jonge vrouwen hiermee? En wat betekenen hun borsten eigenlijk voor hen? En wat betekent deze zoektocht voor Sacha en voor haar vriend en familie?

'Nieuwe tieten' is een persoonlijke en openhartige documentaire. De ervaringen van Sacha zijn vaak aangrijpend en emotioneel, maar ook verhelderend en soms zelfs hilarisch.

FOTO'S

 

DETAILS
Producent: / Viking Film, NCRV, met steun van CoBO, SNS Reaal Fonds en Nederlands Filmfonds
Gesproken taal: Nederlands
Releasedatum: 30 oktober 2013

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

LINKS & DOWNLOADS
Homepage