Song from the Forest

Regisseur
Michael Obert
Jaar
2013
Duur
1u37

Boek deze film

Song from the Forest vertelt het verhaal van Louis Sarno, een Amerikaan die in de ban geraakt van een nummer dat hij toevallig hoort op de radio. Hij volgt het lied tot diep in de regenwouden van Centraal-Afrika, waar hij terecht komt bij de Bayaka. Hij keert nooit terug, leert de taal, wordt verliefd en krijgt een zoon, Samedi. Louis belooft zijn zoon dat hij hem ooit zijn thuisland zou laten zien. Nu is het moment gekomen om die belofte na te komen: hij neemt de dertienjarige Samedi mee naar zijn vaderland Amerika, waar er zich voor Samedi’s ogen een nieuwe wereld ontvouwt. Deze visueel verbluffende documentaire film ging in wereldpremière op IDFA 2013 en won er meteen ook de grote prijs.

FOTO'S

 
 

Pers
"Een bezwerende documentaire." (***1/2 - De Morgen)

"Een overtuigende winnaar van IDFA." (Filmmagie)

DETAILS
Producent: Alexandre Tondowski, Ira Tondowski / Tondowski Films
Scenario: Michael Obert
Gesproken taal: Anders, Engels, Frans
Prijzen: VPRO IDFA AWARD for Best Feature Length Best Documentary @ IDFA 2013; Official Selection, Thessaloniki DOC Festival, 2014, Official Selection, Riverrun International Film Festival, 2014; Official Selection, SXSW Film Festival, 2014
Releasedatum: 09 april 2014

Vertoningen

Zelf een vertoning boeken?
Contacteer Dalton Distribution voor meer info en boekingen.
Aankomende vertoningen van de film vind je hier.

Song from the Forest speelde onder meer in Cinema ZED (Leuven), Sphinx Cinema (Gent), Cinema Zuid (Antwerpen), DOCVILLE, Mooov, Kunstencentrum BUDA (Kortrijk) en Cinema Aventure (Brussel).

LINKS & DOWNLOADS
Facebook pagina / Homepage