in de zalen
vanaf 22.01.2020
Bring it to the People - The Film about the Brussels Jazz Orchestradocumentaire
Guy Fellemans • 2019 • België • 85 min.
De echte kamikazestunt was echter de montage. En die is over heel de lijn cum laude geslaagd. - Jazz'halo

Ruim 25 jaar geleden, in een kleine jazzclub in Brussel, ontstond het idee voor een orkest dat ondertussen behoort tot de wereldtop: het Brussels Jazz Orchestra. Met internationaal gelauwerde projecten als The Artist, samenwerkingen met grote binnen- en buitenlandse artiesten zoals Bert Joris, Enrico Pieranunzi en Maria Schneider maar ook verrassende partners als de De Frivole Framboos, weet het orkest steeds weer te verrassen, verwachtingen te overtreffen en nieuw publiek aan te spreken. Samenwerkingen met DJ Grazzhoppa en rapper Zed moeten een volgende generatie warm maken voor jazz.

Het Brussels Jazz Orchestra bestaat uit topmuzikanten die samen zorgen voor de unieke sound van het orkest. De verrassende artistieke keuzes van het BJO zorgen soms voor spanningen binnen de groep. Maar ook de constante zoektocht naar dat perfecte samenspel dat enkel bereikt wordt wanneer elke muzikant op dezelfde lijn zit. De essentie van het BJO schuilt in de mix van professionaliteit, speelplezier en vriendschap.

Bring it to the People: the Film about the Brussels Jazz Orchestra geeft een unieke en intieme inkijk in de werking van het wereldbefaamde jazzorkest.

EN/ In order to guarantee its future existence, the Brussels Jazz Orchestra constantly strives for innovation. But not every artistic choice is equally well received by its members. Bring It To The People: The Film About The Brussels Jazz Orchestra shows a unique and intimate insight into the work of the world-famous jazz orchestra.

gesproken taal:Engels, Frans, Nederlands
beschikbare ondertiteling:Nederlands, Frans

regisseur: Guy Fellemans
productie: Bulletproof Cupid, Canvas
dop: Alex Debreczeni

Boek deze film
[De muziek] s de voornaamste reden waarom je deze film in optimale omstandigheden moet gaan bekijken. Op die manier krijg je het gevoel dat je beurtelings met de muzikanten in de kleedkamer zit of vooraan in een concertzaal."
Jazz'halo
IN DE ZALEN
22.01.2020